Szanowni Państwo,
Województwo mazowieckie po raz kolejny bierze udział w inicjatywie Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego z Poznania – w dwudziestej trzeciej edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności”. Staramy się pokazywać na rynku lokalnym, regionalnym i ogólnopolskim wyróżniające się firmy i produkty rolno-spożywcze godne najwyższych laurów promocyjnych. Inicjatywa pozytywistyczna „Polski Producent Żywności” ma na celu promowanie najlepszych polskich producentów żywności działających na terenie Polski i wytwarzanych przez nich produktów.
- Etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów.
- Etap regionalny „Polskiego Producenta Żywności” – zasady:
By wziąć udział w etapie regionalnym trzeba wypełnić kartę zgłoszeniową i przesłać ją do 10 lipca br. (decyduje data wpływu) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie w jeden z trzech sposobów:
- Faksem na numer – (22) 59-79-702
- listownie na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa,
- drogą elektroniczną na adres rolnictwo@mazovia.pl do dnia 10 lipca br.
Kapituła na posiedzeniu plenarnym w terminie lipiec/sierpień br. wybierze finalistów regionalnych zgłoszonych później do etapu krajowego. Etap krajowy odbędzie się w Poznaniu.
Finaliści regionalni Konkursu są wyróżniani przez Marszałka Województwa Mazowieckiego dyplomami niezależnie od podjęcia decyzji o udziale w etapie krajowym.
Szczegółowe informacje i regulamin.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikiem Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM Krzysztofem Zaniewskim pod numerem telefonu: 22 59 79 116. Regulamin i karta zgłoszeniowa dostępne są na stronie internetowej Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego www.ekwiatkowski.poznan.pl .